Csakrák

A gerinc mentén helyezkedik el a hét fő energiaközpont, vagyis csakra. A csakrákon és nádikon átáramló életerő szabályozza a fizikai, asztrális és mentális testünk összes funkcióját. Testi és lelki egészségünkért, gondolataink tisztaságáért, nyugalmunkért, és a magasabb rezgésszintű tudatállapotok eléréséért nádijainkat tisztíthatjuk és csakráinkat harmonizálhatjuk jógával, meditációval, masszázzsal, és különböző mentális gyakorlatokkal.

Gyökércsakra

A gyökércsakra a gerincoszlop alsó végén a farkcsont és a keresztcsont területén található. Ez a csakra jelenti számunkra az összeköttetést az anyagi világgal. Színe a vörös, eleme a föld.

Tovább...

Szakrális csakra

A szakrális csakra, vagy más néven szexcsakra a köldök alatti tenyérnyi területen található a keresztcsont magasságában. A nőknél a petefészek, férfiaknál a here kapcsolódik ehhez a csakrához. Színe a narancs, eleme a víz.

Tovább...

Napfonat csakra

A napfonat csakra, vagy más néven köldökcsakra a köldök feletti tenyérnyi területen található. Színe a sárga, eleme a tűz.

Tovább...

Szívcsakra

A szívcsakra a szeretet központja, a mellkas közepén található, ez a csakrarendszer középpontja. Színe a zöld és a rózsaszín, eleme a levegő.

Tovább...

Torokcsakra

A torokcsakra a toroknál, gégefőnél helyezkedik el. A torokcsakra színe kék, eleme az éter. A torokcsakrához tartozik minden ami az önkifejezéssel, kommunikációval, őszinteséggel kapcsolatos.

Tovább...

Harmadik szem csakra

A harmadik szem csakra, más néven homlokcsakra a szemöldökök között található, a lélek székhelye. A homlokcsakra színe indigókék vagy ibolya. A homlokcsakra az érzelmi intelligencia, spirituális tudat és belső látásunk, hatodik érzékünk helye.

Tovább...

Koronacsakra

A koronacsakra helye a fejünk tetején található, kapuként szolgál a szellemi világ, és az univerzális tudat felé. A koronacsakra színei az ibolyakék, fehér és arany. E csakrán keresztül kapcsolatba léphetünk isteni lényünkkel, magunkba fogadhatjuk az isteni energiát, amivel a többi csakra is táplálkozik.

Tovább...